vAv

De vAv’jes (vreemde Amersfoortse verhaaltjes) hebben maximaal 300 woorden. De foto’s worden gemaakt door Bert van As, in mijn ogen de beste stadsfotograaf van Amersfoort.

 

Het verdwenen verhaal.

17-01-2018

In de Langestraat ligt een vel wit A-4 papier op de grond. Ik raap het op. Het is onmiskenbaar het begin van een verhaal. Als ik klaar ben met lezen stop ik mijn vondst in de binnenzak van m’n jas en wandel verder. Bij De Hof vind ik pagina twee. Lees verder …

 

 

 

De mensen met de telefoonnummers.

3-01-2018

In plantsoen ‘Noord’ drentelen een man en een vrouw. Schoorvoetend komen ze mijn kant op. De man beweegt zijn mond. Ook de vrouw probeert wat te zeggen, maar hoe ze ook hun best doen, het lukt ze niet om geluid, laat staan woorden, te produceren. Alle twee hebben ze een tiencijferig nummer op de borst geplakt dat begint met 06. Ik toets het nummer in. Lees verder …

 

 

De aanval van de enge gestalten.

24-12-2017

In de bus kijkt hij onrustig om zich heen. Hoewel hij de enige passagier is, lijkt hij toch de hele tijd bang dat iemand hem lastig zal vallen. Aan de rand van het bos stapt hij uit. Langs het pad meent hij  sporen van het wroeten van wilde zwijnen te zien. Die kunnen erg agressief zijn met hun slagtanden, zeker als ze jongen hebben. Hij versnelt zijn pas en passeert een open plek waar een hoogzit staat. Lees verder …..

 

Het kleed mag niet scheuren.

10-12-2017

Neem nou Raymond K. Hij wordt de hele tijd door de toren in de gaten gehouden. Als hij bijvoorbeeld op de grond spuwt, moet hij gelijk drie keer “sorry” zeggen. Raymond mag van de toren na tien uur ’s avonds geen tv kijken en oh wee als hij in een winkel teveel wisselgeld krijgt en dit niet aan de verkoopster opbiecht. De toren heeft een vernuftige en wrede manier bedacht om ervoor te zorgen dat Raymond zich aan de regels houdt. Lees verder …..