Proza

Tot nu toe zijn er bij Triona Pers twee kleine boekjes van Onno Weggemans uitgegeven. Ze verschenen in een gelimiteerde oplage en zijn door drukker Dick Ronner met de hand gezet. Het eerste boekje (De meisjes van Yde) werd zeer positief ontvangen. Zo prees Het Dagblad van het Noorden de opmaak en omschreef de recensent het korte verhaal als ‘een bonbon die smelt in je mond’.

De meisjes van Yde is gebaseerd op de vondst van een veenlijkje in de buurt van Yde. Enige kennis van deze gebeurtenis is nodig om het verhaal te begrijpen. Er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar.

 

 

 

 

 

Zeer recent zag het tweede kleine boekje het levenslicht: De fotograaf en de buizerd. Een fotograaf wil een foto maken van een roofvogel, met een dramatisch gevolg. Ook dit boekje werd door Dick Ronner weer met de hand gezet. Kunstenares Flora de Jong maakte een ontwerp voor het omslag. Het in gelimiteerde oplage verschenen boekje is niet in de boekhandel te koop, maar  via de contactpagina en/of de uitgeverij te bestellen. Prijs: 5 euro.