Literair

Bij de fijne uitgeverij Triona Pers uit Houwerzijl heb ik (soms onder het pseudoniem K.C. Berlin) twee verhalenbundels en verschillende losse verhalen mogen uitgeven. Ook publiceerde ik regelmatig in het literaire tijdschrift ‘Schoon Schip’ dat inmiddels ter ziele is gegaan.

De meeste van mijn publicaties bij Triona Pers zijn niet meer leverbaar. Nog wel te koop is het kleine meesterwerkje ‘De fotograaf en de vogel’ dat door drukker Dick Ronner met de hand werd gedrukt en erg fraai is vormgegeven. Flora de Jong zorgde voor de mooie illustratie. Dit “spannende en knap geschreven verhaal” (aldus de recensente van een Amersfoortse krant) kost exclusief verzendkosten € 5,- en is via deze link te bestellen.

Mijn bekendste verhaal is ‘De meisjes van Yde’ dat gebaseerd is op de vondst van een veenlijkje in het noorden van Drenthe. Het is als podcast op deze site te beluisteren. Het Dagblad van het Noorden schreef over dit verhaal: “Het smelt als chocolade in je mond.”

Op dit moment werk ik aan een nieuwe verhalenbundel. Als je het leuk vindt kun je (gratis) alvast een verhaal als pdf downloaden: ‘De Heilige maagd Marieke’. Een coming-of-age vertelling met een belangrijke bijrol voor Messi, ooit de beste voetballer van de wereld.