Crime

Op dit moment werk ik aan een serie verhalen (E-novellen in de moderne spelling) over de Amersfoortse misdaadjournalist Teo Tieland. Om alvast in de stemming te komen kun je hier gratis (als pdf) een ander Amersfoorts ‘moord’verhaal downloaden: De rode sjaal.

Ik lees zelf graag goed geschreven thrillers, zonder al te veel geweld of gegoochel met tijdslijnen. Met herkenbare hoofdpersonages die met twee voeten op de grond staan en geen superhelden zijn. En een achtergrond – decor – dat een dimensie toevoegt aan het verhaal.

Voorbeelden? Ik heb de Bernie Gunther reeks van Philip Kerr verslonden en ook de boeken van de IJslandse auteur Arnaldus Indriðason kunnen me uitermate bekoren. Iets verder terug in de tijd: ‘De postbode belt altijd tweemaal’ van James M. Cain. Dat verhaal heeft me nooit meer losgelaten, zoveel indrukte maakte het.

Met mijn E-novellen over Teo Tieland probeer ik niet in de voetsporen van deze grootmeesters uit de crime-literatuur te treden. De bedoeling is dat het spannende, toegankelijke verhalen worden voor een brede groep lezers.