Crime

Ik lees zelf graag goed geschreven thrillers, zonder al te veel geweld of gegoochel met tijdslijnen. Met herkenbare hoofdpersonages die met twee voeten op de grond staan en geen superhelden zijn. En een achtergrond – decor – dat een dimensie toevoegt aan het verhaal.

Voorbeelden? Ik heb de Bernie Gunther reeks van Philip Kerr verslonden en ook de boeken van de IJslandse auteur Arnaldus Indriðason kunnen me uitermate bekoren. Iets verder terug in de tijd: ‘De postbode belt altijd tweemaal’ van James M. Cain. Dat verhaal heeft me nooit meer losgelaten, zoveel indrukte maakte het.

Het is nooit mijn streven geweest in de voetsporen van deze meesters uit het thrillergenre te treden. Maar wel heeft het me altijd erg leuk geleken spannende verhalen te schrijven. Onder het pseudoniem Bato Baksteen heb ik met Oorverdovend Kabaal inmiddels een eerste stap gezet, hopelijk het begin van een serie.

Hoofdpersoon is Teo Thieland, misdaadverslaggever van de Amersfoorter. Teo schrijft over het kwaad in de stad en belandt daardoor zelf ook regelmatig in de problemen. Gelukkig zorgen zijn vriendin Marjan en dochter Anoek voor zon in zijn bestaan.

Mijn fictieve verhalen over Teo Thieland zijn gratis te lezen of te beluisteren. Ze zijn spannend, toegankelijk en spelen zich af op locaties die de stad Amersfoort tot leven brengen.

Voor alle informatie: bato-baksteen.nl